Normen en waarden


Ik, de Heer, ben jullie God. Wees dus gehoorzaam aan mijn wetten en ga daarnaar te werk. Want aan mij, de Heer, heb je je heiligheid te danken. Voor jullie gelden de volgende bepalingen:

Wanneer iemand onder jullie een vloek uitspreekt over zijn vader of zijn moeder, dan moet hij onherroepelijk ter dood gebracht worden. Wie zoiets doet, heeft zijn dood aan zichzelf te wijten.

Wanneer iemand overspel pleegt met de vrouw van een ander, dan moeten beiden onherroepelijk ter dood gebracht worden, hijzelf en de betrokken vrouw.

Wanneer iemand gemeenschap heeft met een van zijn vaders vrouwen en daarmee zijn eigen vader schande aandoet, dan moeten beiden onherroepelijk ter dood gebracht worden; zij hebben hun dood aan zichzelf te wijten.

Wanneer iemand gemeenschap heeft met zijn schoondochter, dan moeten beiden onherroepelijk ter dood gebracht worden. Zij hebben iets schandelijks begaan; zij hebben hun dood aan zichzelf te wijten.

Wanneer iemand als man ligt bij een andere man zoals bij een vrouw, dan hebben beiden zichzelf ik hoge mate onrein gemaakt. Zij moeten onherroepelijk ter dood gebracht worden; zij hebben hun dood aan zichzelf te wijten.

Wanneer iemand tegelijk een huwelijk sluit met een dochter en haar moeder, dan heeft hij zich schuldig gemaakt aan bloedschande. Zowel hijzelf als de beide vrouwen moeten worden verbrand; iets dergelijks mag in jullie midden niet voorkomen.

Wanneer een man seksuele omgang heeft met een dier, dan moet hij onherroepelijk ter dood gebracht worden; ook het dier moet worden afgemaakt.

Wanneer een vrouw zich afgeeft met een dier, moet zowel de vrouw als het dier worden gedood. De man of de vrouw die zich aan zoiets schuldig maakt, moet onherroepelijk ter dood gebracht worden; beiden hebben hun dood aan zichzelf te wijten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten